Strafförlust mot Västervik
Publicerad: 2022-10-22
Det blev förlust efter straffar i kvällens bortamatch mot Västervik

Björklöven inledde kvällens match på ett bra sätt men de riktigt klara målchanserna var få. När Veeti Vainio drog på sig en utvisning kunde Västervik ta ledningen då Ludwig Stenlund direktsköt pucken i nät bakom Alex D'Orio. Vainio hade senare ett skott i ramen vilket var det närmaste Björklöven kom en kvittering under inledningsperioden. Skotten 9-12.

I mittenperioden startade Björklöven åter bra och man fick också med sig ett tidigt powerplay. Åtta minuter in i perioden kastade Mattias Nörstebö in ett skott från blålinjen där bra skymning gjorde att pucken gick i nät bakom Edvin Olofsson. Västervik fick två numerära underlägen under periodens andra halva men Alex D'Orio höll målet fritt från ytterligare påhälsning. Skotten i mittenperioden 6-15.

Den tredje periodens huvudpersoner blev målvakterna Edvin Olofsson och Alex D'Orio. Burväktarna lyckades stoppa samtliga försök från de båda lagen och matchen gick till förlängning. Skotten 12-9.

I förlängningen var det som alltid böljande spel och när Nick Schilkey med minuten kvar var på väg igenom fick han med sig en utvisning. Björklöven lyckades inte utnyttja spelet i numerärt överläge och matchen därmed till straffläggning.

I straffläggningen lyckades ingen av Björklövens straffskyttar Nick Schilkey, Scott Pooley och Gerry Fitzgerald överlista Olofsson och i med att Daniel Brickley satte sin straff för hemmalaget gick extrapoängen till Västervik. Skotten totalt 28-39.

Björklövens nästa match spelas på onsdag hemma mot Almtuna.

Det senaste kring Björklöven som vanligt på Björklöven Play.