Bortaseger mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-02-12
Det blev seger med 5-3 i kvällens bortamatch mot Vita Hästen

Björklöven tog ledningen i matchinledningen i kvällens match mot Vita Hästen när Zach Palmquist skott från blålinjen hittade in bakom Viktor Kokman. Vita Hästen skapade bra snurr i Björklövenzonen efter målet men utan att skapa de riktigt klara lägena.

8.37 in i perioden satt 0-2 då vikarierande backen Lukas Ericsson sköt och David Lindquist styrde in pucken. Vita Hästen replikerade då Simon Fernholm satte 2-1 två minuter senare när Björklöven slarvade i egen zon. Hemmalaget fick därefter tre täta numerära överlägen. Sebastian Selin var nära ett ytterligare mål för Björklöven i fyra mot fem men Viktor Kokman räddade friläget. Istället kom 2-2 då Linus Andersson pricksköt sitt tjugonde mål för säsongen i spel fem mot fyra. Skotten i perioden 9-4.

Björklöven inledde den andra perioden bra och Vita Hästen tvingades till en time out efter fem minuter efter flera bra chanser för bortalaget. Hemalaget svarade bra på den korta pausen och skapade omgående ett par lägen.

Björklöven fick med sig en utvisning men de nya powerplayformationerna lyckades inte få utdelning. Vita Hästen fick ett numerärt överläge i slutet av perioden när Axel Ottosson utvisades. Björklöven redde ut utvisningen och kunde också direkt efter man blivit fulltagligt göra 2-3. Emil Lundberg avslutade efter en elegant passning från Fredric Weigel. Glädjen blev dock kortvarig då Vita Hästen kvitterade med bara fem sekunder kvar av perioden i spel fem mot fyra. Marcus Fagerudd målskytt. Skotten 11-8.

Det blev ett tidigt numerärt överläge för Björklöven i den tredje perioden och Brian Cooper kunde göra mål för tredje matchen i rad. Vita Hästen fick två chanser att spela fem mot fyra därefter och skapade en del lägen för kvittering men Joe Cannata med hjälp av bra boxplayspel gjorde att kvitteringen uteblev.

Med knappa fem minuter kvar bjöd Tyler Vesel och Axel Ottosson på fint växelspel men Vesels skott stoppades av ett motståndarben. När Viktor Kokman lämnade plats för en sjätte utespelare kunde Alex Hutchings sätta 3-5 i tom bur. Skotten i tredje perioden 7-10, totalt 27-22.

Nästa match för Björklöven är hemma mot Tingsryd på lördag. Biljetter hittar du som vanligt här.