Seger mot Västervik
Publicerad: 2022-12-02
Det blev seger med 2-0 i kvällens match mot Västervik

Björklöven fick kämpa hårt för att få hål på Edvin Olofsson i bortamålet. Trots mängder av chanser i de båda första perioderna, mestadels från Björklöven men också en del från Västervik, dröjde det till den tredje periodens slutskede innan det första målet föll.

I ett powerplay med dryga minuten kvar av den tredje perioden jublade hemmapubliken för mål då Scott Pooley sköt men skottet tog i stolpen. Sekunderna senare kunde dock Gerry Fitzgerald via ett direktskott sätta ledningspucken. Västervik tog ut storspelande målvakt Edvin Olofsson och lämnade plats för en sjätte utespelare. Maxime Fortier kunde då vinna en åkduell och fastställa slutresultatet till 2-0 i tom bur. Skotten i matchen 37-25.

Björklöven spelar sin nästa match på onsdag då Mora väntar på bortais.