Imponerande seger mot MoDo
Publicerad: 2022-10-08
Det blev seger med 5-1 mot MoDo i en fullsatt Winpos Arena

Björklöven inledde kvällens match mot MoDo i hög fart och man skapade ett par två-mot-ett lägen redan i början av första perioden. MoDo fick ett friläge efter ett pucktapp i mittzonen innan Björklöven kunde ta ledningen genom Maxime Fortier i powerplay. Björklöven kunde också utöka till 2-0 i slutet av inledningsperioden då Gerry Fitzgerald pricksköt pucken förbi duktige Gudlevskis i MoDomålet. Också detta mål kom i powerplay. Skotten i perioden 12-8.

Björklöven fortsatte att rada upp chanser i mittenperioden och fick också med sig ett par nya powerplay där man skapade hårt tryck mot Gudlevskis. 3-0 kom dock i spel fem mot fem då Gustav Possler fick in pucken i en tilltrasslad situation. Nick Schilkey bjöds på en läcker framspelning av Scott Pooley och 4-0 var ett faktum efter en snabb spelvändning. Josef Ingman kunde trycka in 4-1 på en retur strax innan andra periodens slut. Skotten i perioden 18-10.

Det var fortsatt bra fart från Björklöven i den tredje perioden och Christopher Bengtsson var nära mål vid flera tillfällen. Bland annat hade han ett skott i stolpen. MoDo hade svårt och få något riktigt tryck mot hemmamålet. Med utplockad målvakt gjorde MoDo ett sista försök att komma närmare i målprotokollet men istället kunde Christopher Bengtsson fastställa slutresultatet i tom bur. Skotten 11-7, totalt 41-25.

Björklövens nästa match spelas på onsdag då Vita Hästen väntar i Norrköping.

Håll koll på Björklöven Play för det senaste kring Björklöven.