Inför matchen mot AIK

8 januari 2020 12:00

Årets första bortamatch väntar ikväll


Björklöven inledde 2020 men en seger mot BIK Karlskoga inför ett utsålt A3 Arena. Toppmötet slutade 5-1 efter en stark insats av hemmalaget och med en tvåmålsskytt i Alex Hutchings. Ikväll är det dags för årets första bortamatch när AIK på Johanneshov i Stockholm väntar. AIK inledde sitt matchande 2020 med att förlora mot Västervik med 5-3, trots ledning med 2-0 och 3-2.

Segraren i HockeyAllsvenskan 18/19 AIK har haft en tung första halva av säsongen och man ligger sist i tabellen med endast 24 inspelade poäng. Poängbäst i laget är John Henrion med 17 poäng (8+9). Nye målvakten Mika Järvinen har nu gjort tio matcher sedan ankomsten från Sport i finska ligan med en räddningsprocent på dryga 91.

I Björklöven är det Alex Hutchings som gjort flest poäng med 33 (12+21). Kedjekamraten och tidigare AIK-spelaren Justin Crandall följer med 31 poäng. Crandall är också tillsammans med Alexander Wiklund målbäst med 14 fullträffar. Wiklund är stekhet just nu med fem mål på de tre senaste matcherna.

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby är nöjd med hur laget startat upp efter juluppehållet.

-Vi tycker att vi har gjort två bra matcher efter juluppehållet och det gäller att ligga på samma nivå i skridskoåkning och fokus. Vi ändrar ingenting i vårt fokus eller våra förberedelser utan vi jobbar vidare på det sättet som vi tycker har fungerat för oss. Jag är helt övertygad om att vi kommer möta ett AIK som vill knäppa oss på näsan och ta poäng som de behöver så det gäller för oss att vi ligger på vår högsta nivå.

Hela intervjun med Kimby hittar du här.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

5 Hardy Häman-Aktell

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 96 Pontus Andreasson

79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder - 77 David Lindquist

11 William Eriksson

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Glöm inte bort att köpa biljetter till nästa hemmamatch som spelas mot Södertälje onsdagen den 15 januari. Du vill väl inte som Fredric Anderssons brorsa riskera att bli utan biljett och hamna på bortastå…? Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.