AHL-meriterad back klar

8 november 2019 17:40

28-årige backen Zach Palmquist ansluter


Den amerikanske backen Zach Palmquist är klar för spel i Björklöven under återstoden av säsongen 19/20. Palmquist har sina rötter i Minnesota där han också spenderade fyra år på Minnesota State University. Det blev 160 matcher under de fyra åren och totalt 96 poäng.

-Jag är glad att vi kunde landa Zach Palmquist. Det är ett rutinerat tillskott till vårt lag. Han är en tvåvägsback som ska in och bidra såväl offensivt som defensivt, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Efter avslutad tid på college fick Palmquist ett kontrakt med NHL-laget Minnesota Wild. Något NHL-spel blev det dock inte under de tre åren som kontrakterad av Minnesota. Istället blev det drygt 210 matcher och 69 poäng i AHL i Minnesotas farmarlag Iowa Wild. Säsongen 18/19 spelade Palmquist för Lehigh Valley Phantoms i AHL där det blev 14 poäng på 66 matcher.

-Jag är väldigt glad och tacksam över att det är så många företag som ställt upp bakom Björklöven och möjliggjort våra senaste värvningar. Det finns ett otroligt engagemang och intresse för Björklöven och utan dessa externa insatser, utöver ordinarie partneravtal, hade vi inte kunnat stärka truppen på det sätt som vi gjort. Jag vill även lyfta fram att styrelsen genom aktivt handlande varit bidragande till att vi lyckats med vår spelarfinansiering i det här skedet. säger Vd Anders Blomberg

Vi hälsar Zach välkommen till Umeå och Björklöven.