Ny seger mot Östersund
Publicerad: 2022-10-30
Det blev seger med 7-3 mot Östersund i Winpos Arena idag

Björklöven fick en tung start i eftermiddagens match mot Östersund. Gästerna kunde göra både 1-0 och 2-0 innan fem minuter hade gått. Scott Pooley kunde reducera i spel fem mot tre och i det efterföljande fem mot fyra spelet satte Nick Schilkey sitt elfte mål för säsongen. Skotten i perioden 19-12.

Till skillnad från den första perioden fick Björklöven en drömstart på period två då Jacob Andersson satte 3-2 redan efter 54 sekunder i en snabb spelvändning. Matchen fortsatte i ett högt tempo och Björklöven utökade till 4-2 när Alexander Wiklund hittade rätt. Bara halvminuten senare pricksköt Joel Mustonen 5-2 i en spelvändning elegant framspelad av Alex Hutchings. Skotten i mittenperioden 15-6.

Östersund startade upp den tredje perioden piggt och man fick också med sig en reducering 5.47 in i perioden. Björklöven replikerade dock omgående då Maxime Fortier visade prov på sina fartresurser och tryckte in 6-3. Nick Schilkey utnyttjade ett misstag i bortaförsvaret då han fastställde slutresultatet till 7-3. Schilkeys andra mål och femte poäng i matchen. Skotten i tredje perioden 6-12, totalt 40-30.

Björklöven spelar sin nästa match på onsdag då Tingsryd väntar på bortais.