Inför matchen mot BIK Karlskoga

29 december 2021 10:00

Ikväll väntar årets sista match då BIK Karlskoga gästar Winpos Arena


Det blev en övertidsförlust när Björklöven mötte Västerås i måndags. Gustav Possler satte kvitteringspucken i den tredje perioden framspelad av matchens lirare Axel Ottosson men Västerås lyckades därefter bärga extrapoängen i förlängningen.

BIK Karlskoga fick med sig en tvåpoängare från måndagens match. David Lilja avgjorde mötet med Almtuna med 12 sekunder kvar av förlängningen. BIK Karlskoga har spelat ihop 55 poäng på 29 matcher vilket ger en tredjeplats i tabellen. 31 av poängen har hämtats från de 15 bortamatcher man spelat så här långt.

Björklöven ligger fyra med 28 spelade matcher och 53 poäng. 13 hemmamatcher har gett 25 poäng så här långt.

I Björklöven är det formstarke Axel Ottosson som leder den interna poängligan med sina 27 poäng (9+18). Alexander Wiklund följer med 24 poäng. Christopher Bengtsson gjorde mål igen i måndags. Det var Bengtssons tolfte mål för säsongen vilket är bäst i laget.

I BIK Karlskoga är det Henrik Björklund som är poönbäst med 28 poäng (13+15). David Liljas segermål senast tog honom till ledningen i interna skytteligan med sina 14 mål.

Björklöven och BIK Karlskoga har mötts två gånger hittills under säsongen. Björklöven har vunnit båda mötena, ett i Umeå och ett i Karlskoga.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00.