Nyförvärv på forwardssidan

30 maj 2021 16:00

Forwarden Christopher Bengtsson ansluter till Björklöven


Sportchef Per Kenttä fortsätter att lägga pussel inför säsongen 21/22. Nästa bit som faller på plats är Huddingefostrade Christopher Bengtsson. Bengtsson spelade senaste säsongen i Södertälje där det blev 23 poäng på 27 matcher i grundserien och tre poäng på fyra matcher i slutspelet.

-Känns jättekul och inspirerande att få komma till en så anrik förening som Björklöven, en klubb som har ett tydligt mål att gå upp och jag vill vara med på den resan! Sen tror jag även att Björkövens sätt att vilja spela ishockey ska passa mig väldigt bra, säger Christopher Bengtsson.

Efter en stark säsong i Södertälje 17/18 testade Bengtsson lyckan i SHL där det blev spel med Rögle och Färjestad. Han återvände därefter till Södertälje där det alltså blivit två säsonger i Hockeyallsvenskan. Totalt har Bengtsson drygt 100 match i SHL, drygt 200 matcher i Hockeyallsvenskan samt 60 matcher i finska SM-liiga på sitt CV.

-Christopher är en snabb ytterforward som vet var målet finns beläget och har flera poängstarka säsonger bakom sig i Hockeyallsvenskan. Vi både tror och hoppas att han ska leverera hos oss i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä om senaste värvningen.

Kontraktet med Christopher Bengtsson är skrivet över två säsonger. Varmt välkommen till Björklöven!