Seger i cupavslutningen
Publicerad: 2021-09-11
Björklöven besegrade Sundsvall med 5-2 i dagens match

Björklöven avslutade idag SCA-cupen med match mot Sundsvall. Junioren Carl Holmner-Härgestam tackade för förtroendet och satte 1-0 för Björklöven tretton minuter in i den första perioden. Sundsvall kunde kvittera tre minuter senare men Björklöven återtog ledningen då Gustav Possler 22 sekunder innan periodens slut hittade rätt i powerplay. Skotten i första perioden 13-4 i Björklövens favör.

Det dröjde nästan fjorton minuter in i mittenperioden innan andra periodens första mål kom. Det var Sundsvall som genom Anton Gustafsson, andra målet i matchen, kunde sätta 2-2 när Mattias Nörstebö satt utvisad för en slashing. Alexander Wiklund gav Björklöven ledningen tre minuter senare. Skotten i mittenperioden 13-8 med Björklövens siffror först.

Gustav Possler kunde med sitt andra mål i matchen ge Björklöven en tvåmålsledning 7.17 in i den tredje perioden. Slutresultatet 5-2 spikades då William Eriksson satte pucken i tom bur. Skotten i tredje perioden 20-5, totalt 46-17.

För Björklövens del väntar ny match mot MoDo på torsdag.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.