Seger mot Timrå
Publicerad: 2021-08-20
Björklöven besegrade Timrå med 5-2 i A3 Arena ikväll

Det var Björklöven som inledde kvällens match mot Timrå klart bäst och man skapade flera bra lägen. Utdelningen uteblev dock. Timrå jobbade sig successivt in i matchen och kunde jämna ut spelet. Första perioden blev mållös. Skotten 7-11.

Björklöven inledde också den andra perioden med bra fart och några bra chanser att spräcka målnollan. Halvvägs in i mittenperioden kom så ledningsmålet efter ett mönsteranfall som Christopher Bengtsson drog upp. Bengtsson hittade Alex Hutchins som serverade Gerry Fitzgerald som avslutade elegant.

Björklövens debuterande målvakt Joona Voutilainen gav ett lugnt och tryggt intryck och fick visa prov på sin klass då han räddade ett friläge från Ty Rattie. Efter ett långt Björklövenanfall kunde man utöka till 2-0 då Kalle Johanssons skott letade sig in. Det blev lite mer Timrå mot slutet av perioden men 2-0 stod sig. Skotten i den andra perioden 6-7.

Timrå fick med sig ett powerplay in i den tredje perioden men man lyckades inte reducera Björklövens ledning. Reduceringen kom istället dryga 3.30 in i den tredje perioden då Voutilainen i hemmamålet fick släppa in sitt första mål när ett skott från Oliver Bohm slank in.

När Björklöven fick spela powerplay kom 3-1 då Kalle Johansson från egen zon friställde Felix Girard som inte gjorde något misstag. Timrå reducerade med fem minuter kvar av den tredje perioden när Christopher Liljewall styrde in pucken. Björklöven replikerade omgående då Veeti Vainio tog ett par varv i offensiv zon innan han skickade iväg ett skott som via en Timråback hittade in bakom Timrås målvakt. Olle Liss kunde sedan fastställa slutresultatet i tom bur. Skotten i tredje perioden 8-16, totalt 21-34.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.