Liss segerskytt mot Almtuna
Publicerad: 2019-12-14
Björklöven besegrade Almtuna med 1-0 inför nästan 5000 åskådare i A3 Arena ikväll

Det blev en målsnål tillställning när Björklöven mötte Almtuna inför nästan 5000 åskådare i A3 Arena ikväll. Första perioden inleddes med ett piggt bortalag som inte gav Björklöven någon chans att ta initiativet. Det skapades lägen åt båda håll även om de klara chanserna var få.

Sebastian Fakt fick en av inledningsperiodens öppnaste lägen men avslutet räddades av Joe Cannata i hemmamålet. Björklövens bästa lägen i första perioden kom när Christian Hägg utvisades två minuter. Bra pucktempo från enheten ledd av Alexander Deilert på blålinjen och ett par bra lägen som dock inte resulterade i något mål. Skotten i den mållösa förstaperioden 11-10.

Björklöven med transatlantkedjan skapade ett par lägen redan i första bytet av andra perioden. Almtuna fick därefter med sig sitt första powerplay i matchen då August Tornberg utvisades i hemmalaget. Marcus Karlström med den bästa chansen men Joe Cannata svarade med en fin räddning.

Matchen hade svårt att ta riktig fart och chanserna kom sporadiskt. Björklöven fick med sig ett powerplay kort efter det att Alexander Deilert haft ett farligt skott mot Eliasson. Powerplayspelet resultatlöst. Bara sekunder efter att Almtuna blivit fulltagligt drog Björklöven på sig en utvisning. Under boxplayspelet var Alexander Wiklund när att utöka sin poängskörd i spel fyra mot fem men friläget avslutades med ett skott över.

Almtuna skapade två klara lägen under periodens slutskede. Först kom Villiam Haag fri och därefter Marcus Karlström men Björklövens skicklige målvakt Joe Cannata höll sin nolla intakt. Skotten i perioden 5-7.

Björklöven fick med sig ett tidigt powerplay i tredje perioden och med bara sekunder kvar av utvisningen var det dags för nyförvärvet Olle Liss att presentera sig på allvar för hemmapubliken. Med ett snärtigt skott satte han 1-0 bakom duktige Jesper Eliasson. Mål nummer två i match nummer två för Liss.

Almtuna hade en bra period direkt efter målet och man fick också med sig en utvisning på Alex Hutchings. Björklövens boxplay redde ut utvisningen. Påhejade av den stora publiken drev Björklöven på för ytterligare mål men utan att få hål på Eliasson.

Mot slutskedet av den tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka och Almtuna var riktigt nära en kvittering med fyra minuter kvar då man träffade Cannatas stolpe. Till slut lyckades Almtuna få till ett läge att ersätta Eliasson med en extra utespelare och man skapade tryck ledda av veteranen Mårtensson. Joe Cannata med god hjälp av försvarande hemmaspelare redde ut anstormningen och säkrade tre viktiga poäng. Skotten i tredje perioden 8-9, totalt 24-26.

För Björklövens del väntar en bortaturné i veckan där man först möter Kristianstad på onsdag och sedan Vita Hästen på fredag innan det blir ett kortare jullov.