Förlust mot MoDo
Publicerad: 2021-12-18
Det blev förlust mot MoDo med 7-1 i kvällens bortamatch

Det var Björklöven som kunde ta ledningen i den första perioden när William Eriksson höll sig framme och satte pucken bakom Tex Williamson. MoDo kunde sedan vända på tillställningen i slutet av den första perioden då man utnyttjade två raka powerplay till att göra två mål. Skotten i perioden 11-7.

MoDo utökade i andra periodens inledning genom Filip Hasa. När Björklöven fick chansen att spela powerplay bjöd Tex Williamson på en jätteräddning då Gustav Possler nästan räknat hem en reducering. Istället för 3-2 blev det 4-1 då MoDo ännu en gång kunde utnytta ett spel fem mot fyra. Skotten i mittenperioden 12-8.

I den tredje perioden inledde Björklöven bra och man skapade flera bra reduceringslägen. Istället för en nödvändig reducering utökade MoDo både till 5-1, i powerplay, och till 6-1 kort därefter. Slutresultatet kunde sedan fastställas av Mikkel Aagaard med knappa fyra minuter kvar av matchen. Skotten 9-9, totalt 32-24.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas måndag den 27 december mot Västerås.