Stark bortaseger i Karlskoga
Publicerad: 2019-11-27
Björklöven besegrade BIK Karlskoga med 5-2 i kvällens bortamatch i Nobelhallen

Björklöven bjöds på en chans i matchinledningen då slarv i hemmalagets försvarzon gav Alex Hutchings ett öppet skottläge. Under en avvaktande utvisning kunde Björklöven ta ledningen då William Erikssons direktskott hittade in bakom Henrik Lundberg via Kristoffer Söders skridsko.

BIK Karlskoga fick chansen att spela fem mot fyra i fyra minuter när Justin Crandall utvisades. Seriens bästa lag i powerplay lyckades inte få hål på Joe Cannata under de fyra minuterna. Björklöven stack emellan med en chans för Hardy Häman-Aktell men skottet i stolpen bakom Lundberg. BIK Karlskoga fick ytterligare en chans att spela powerplay men inte heller den här gången blev det någon utdelning. Skotten i första perioden 9-5.

Björklöven fortsatte att dra på sig utvisningar och Zach Palmquist fick två minuter för en interference i andra periodens inledning. Istället för kvittering kunde Alexander Wiklund åka sig fri och sätta 2-0 i spel fyra mot fem. När Björklöven kort därefter drog på sig två ytterligare utvisningar kunde BIK Karlskoga till slut få hål på Joe Cannata. Målet i spel fem mot tre från Wilhelm Westlund.

Andra halvan av mittenperioden blev chansrik och de båda lagen radade upp lägen för ytterligare mål. Det krävdes dock ett misstag för målmässig utdelning. Gustaf Thorell hittade Fredrik Forsberg efter ett misslyckat pass i Björklövens försvarszon. Forsbergs direktskott satt i nät. Skotten i mittenperioden 13-12.

När Björklöven fick sin andra chans i matchen att spela fem mot fyra återtog man ledningen knappa fem minuter in i tredje perioden. Pontus Andreasson sköt och en skymmande Alexander Wiklund bidrog antingen genom sin skymning eller med en lätt styrning via kroppen. Björklöven kontrollerade BIKs fruktade offensiv väl i den tredje perioden och man höll hemmalaget på noll skott mot mål! Efter ett längre anfall kunde Björklöven också sätta 4-2 då Brian Coopers skott styrdes av Sebastian Selin och Alexander Wiklund kunde raka in pucken i tom bur.

Med utplockad målvakt lyckades BIK få viss press och en studsande puck tog i ribban bakom Cannata. Istället för hemmareducering kunde David Lindquist åka ikapp en utlyft puck från Brian Cooper och sätta pucken i det tomma målet. Skotten i tredje perioden 0-10(!), totalt 22-27.

I och med segern befäster Björköven sin serieledning. Nästa match på bortaturnén blir i Timrå där man spelar på fredag kväll.