Säker seger mot Luleå
Publicerad: 2018-12-01

Björklövens damlag besegrade Luleå med 5-2 i dagens möte

Björklöven inledde första perioden i bra tempo och man skapade många chanser. Utdelning kom i och med Sandra Hedbergs 1-0 redan efter 1.28 och Elin Benns 2-0 efter 2.45. Japanska forwarden Chiho Osawa satte en reduceringspuck knappa åtta minuter in i perioden innan Lore Baudrit kort därefter gjorde 1-3. Baudrits tolfte mål för säsongen. Skotten i första perioden 9-23.

Redan 23 sekunder in i den andra perioden avbröts matchen tillfälligt då en Luleåspelare blev liggande på isen efter en tackling. Luleå fick med sig ett powerplay och fick också spela fem mot tre i en minut kort därefter. Björklöven redde ut stormen och Kristina Simnova fick sätta sitt första mål i löventröjan när hon gjorde 4-1 efter 9.53. Luleå kunde reducera, ånyo genom duktiga Osawa, i en andraperiod som var svängigare än den första och med lite ostrukturerat spel från båda lagen. Skotten i andraperioden 6-18.

Efter flera långa anfall och bra snurr i anfallszonen kom 2-5 knappa tolv minuter in i tredjeperioden. Betty Jouanny fick gör sitt första mål redan i debuten efter att ha avslutat ett elegant klapp-klapp-anfall. Björklöven kunde relativt enkelt spela av matchen och säkra tre poäng. Skotten i tredje perioden 2-8, totalt 17-49.

Ny match mot Luleå väntar imorgon söndag.