Björklöven lanserar egen läsk

1 oktober 2020 08:15

Idag släpps Lövenläsken som tagits fram av den prisbelönta bartendern Emil Åreng i samarbete med Bryggverket.


-Det är en idé som vi har haft länge så det känns kul att äntligen vara i hamn. Vi har gärna samarbeten med lokala profiler och företag i projekt lite utanför den ordinarie boxen. Det är ett bra komplement till det ordinarie och det här är ett lysande exempel hur bra det kan bli när vi hjälps åt, säger Niclas Bornefjord som är marknadsansvarig i Björklöven.

-Det är en hyllning till Sveriges mest klassiska Hockeylag. Smaken blir lite i samma kategori som Trocadero och Portello. Ingen vet exakt vad det smakar, det är bara jävligt gott, säger Emil Åreng som tagit fram och skapat läsken.

Lövenläsken som är gjord på just Björklöv kommer i en burk designad av MarcUÅ och säljs via Coop i Umeå. Fem kronor per burk går till Björklöven.

-Med restriktioner kring publik är det extra viktigt både med alternativa inkomstkällor men också att hitta andra försäljningsställen. Coop som är huvudpartner ger oss den bredd och tillgänglighet vi behöver så vi är naturligtvis tacksamma för att vi har ett bra samarbete, säger Anders Blomberg som är VD i Björklöven.

Under fredag och lördag kommer Björklöven även finnas på Avion Shopping för att sälja både lövenläsk och souvenirer så alla gröngula kan ladda upp ordentligt inför serie och hemmapremiär.

-Lövenläsk ska vara självklart när det är match och om du inte gillar Björklöven så kan du dricka läsken ändå. Kanske den får dig att tänka om, avslutar Emil.

Se filmen om Lövenläsken här.