Nu ska vi visa våra rätta färger

3 maj 2016 13:58

Kommande säsong spelar Björklöven i en ny grön hemmadräkt med gula och vita inslag.


Hjälmen blir grön, liksom handskar, tröjor, byxor och damasker.

– Det blir en återgång till originalfärgerna och en signal om nystart. Nu ska vi visa våra rätta färger, säger Joakim Gustafsson, vd för Björklöven.

Arbetet med att ta fram den nya dräkten har pågått länge och Joakim Gustafsson har gjort sitt bästa för att hålla masken när frågan har dykt upp.

– Många har velat se oss utan de svarta inslagen och jag kan bara hålla med. Vi har jobbat intensivt för att göra verklighet av detta och vi är väldigt nöjda med den nya dräkten. Det blir fantastiskt vackert, säger han.

Förutom dräkten lanserar Björklöven kampanjen De rätta färgerna, som markerar att den gröngula samhörigheten går bortom hjälm, tröjor och byxor.

– Björklöven är en förening som står upp för grundläggande demokratiska värderingar. Samtidigt vill vi ge förutsättningar till en fördjupad gröngul gemenskap som hjälper oss att utveckla föreningen, inte minst genom att välkomna nya fans, spelare och medlemmar. Vi ska växa och då behöver vi locka fler än de redan invigda, säger Joakim Gustafsson.

För oss handlar de rätta färgerna – det gröngula – om att:

Stå upp. Vi står upp för det vi tycker, tänker och tror på. Vi väljer att aktivt visa vad som är okej och vad som inte är det, vad som är rätt och vad som är fel.
Välkomna nya. Alla som vill vara med får vara med. Ingen är viktigare, mer värd eller mer välkommen än någon annan, och vi kan aldrig acceptera någon form av mobbing, rasism eller diskriminering.

Manifestera fair play. Vi är bra vinnare och så bra förlorare vi kan. Vi har respekt för varandra, för våra medspelare och för våra motspelare – på isen och utanför isen, i medgång och i motgång.

– När du bär gröngult visar du just det: att jag är en del av Björklöven, att vi som är gröngula hör ihop, att vi står upp för det vi tror på och att alla är välkomna. Det sistnämnda ska vi jobba hårt med framöver. Vi behöver nå ny publik och få ännu fler att känna sig välkomna i vår gemenskap. Björklöven strävar efter att bli en förening för alla, säger Joakim, som har ett tydligt mål med kampanjen.

– Säsongspremiären ska vi göra något riktigt speciellt av. Det är då vi välkomnar nya spelare, nya fans och då vi gröngula fyller hallen till sista plats. Jag hoppas att det blir en kokande gröngul gryta. Mer information om det kommer längre fram, säger han.

Till dess: klä dig i de rätta färgerna och sprid ordet i de sammanhang du kan.