Vinst i andra kvartsfinalen
Publicerad: 2023-02-25
Björklöven vann mot Falu IF i den andra kvartsfinalen i Playoff till SDHL med 5-1

Efter förlusten mot Falu IF i den första kvartsfinalen i bäst av tre var Björklöven tvungna att vinna lördagens hemmamatch och det gjorde man med hela 5-1. Nikola Dyckova gav Björklöven en riktigt fin start med sitt 1-0 mål redan efter 47 sekunder. Dryga sex minuter senare kvitterade Falu IF till 1-1 och det var också resultatet efter den första perioden. Två mål föll i den andra perioden och både kom från Björklövenklubbor. Majken Gunnarsson gjorde 2-1 efter 32.11 och med tio sekunder kvar av perioden gjorde Alexandra Anderson 3-1 i powerplay. I den tredje perioden kom ett nytt mål i powerplay. Denna gången var det Megan Holzhuter som målade och gjorde Björklövens fjörde mål. Vega Munhoz gjorde matchens sista mål till 5-1.

Imorgon spelas den tredje och avgörande matchen i kvartsfinalserien. Pucken släpps 11.30 i Winpos Arena.