Amerikansk forward kontrakterad

29 april 2019 14:00

27-årige Justin Crandall är klar för spel i Björklöven kommande säsong


Justin Crandall kommer säsongen 19/20 att representera Björklöven. Crandall kommer närmast från spel i AIK där han avslutade fjolårssäsongen med sex grundseriematcher och sju kvalmatcher. Säsongen inleddes i Karlskrona. Det blev totalt 43 poäng, varav 16 mål, på de 58 matcher han spelade i HockeyAllsvenskan 18/19. Poängen i grundserien innebar en sjundeplats i den totala poängligan.

-Justin Crandall gjorde en bra säsong i Sverige senast och är en spelare som har förmågan att alltid dyka upp där det händer saker i den offensiva zonen. Han är spelskicklig samtidigt som han också kan trycka dit puckarna, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Crandall inledde sitt spel i Europa säsongen 17/18 i danska ligan i Esbjerg. Meriterna från spel i USA innehåller fyra år på University of Minnesota-Duluth, där han för övrigt spelade tre av säsongerna med tidigare Björklövenspelaren Austin Farley, samt ett par säsonger i ECHL (Reading Royals) och nio matcher i AHL.

-Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Björklöven och jag längtar till säsongen börjar.Jag är säker på att Per Kenttä kommer att ställa ett riktigt bra lag på banan och jag ska se till att vara i mycket bra form när vi går på is i augusti, säger Justin Crandall.

Justin Crandall kommer att ansluta till laget i början av augusti och kontraktet är skrivet på 1 år.

Vi hälsar Justin Crandall välkommen till Umeå och Björklöven!