Spetsforward återvänder som supporterspelare

21 juli 2019 14:00

Alex Hutchings återvänder till Björklövens för sin tredje sejour i klubben som klubbens Supporterspelare 19/20


Per Kenttä har gjort sitt val rörande vem som blir säsongens supporterspelare. Alex Hutchings är klar för spel i Björklöven säsongen 19/20. Den Tampa Bay Lightning draftade kanadensaren kommer därmed göra sin tredje säsong med Björklöven och han kommer senast från spel i IK Oskarshamn. Säsongen 18/19 gjorde Hutchings totalt 39 poäng i den allsvenska grundserien samt två poäng på åtta slutspelsmatcher. I Björklövendressen har det blivit 55 poäng på 85 matcher under de två tidigare säsongerna i klubben. Hutchings har också hunnit med en säsong i tyska andraligan och en i schweiziska andraligan under sina totalt fem säsonger i Europa. Totalt har det efter flytten från Nordamerika blivit en bit över 200 matcher och knappt 190 poäng för kanadensaren.

-Jag känner Alex sedan tiden i Oskharshamn och han är välkänd i Björklöven. Jag tycker att det är ett säkert kort vi valt och vi vet att han levererar på den här nivån. Jag vill än en gång tacka alla som bidragit till att göra den här värvningen möjlig, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Vi hälsar Alex Hutchings välkommen tillbaka till Umeå och Björklöven. Vi tackar också alla som bidragit till värvningen av Supporterspelaren 19/20. Ni är fantastiska!