Några rader från VD

8 februari 2019 11:23

Inför den här säsongen hade vi förhoppningar om att prestera bättre sportsligt än vi gjort på länge. Vår bedömning var att vi hade laget för det, vilket vi också kommunicerade.


Det blev inte som vi trott och hoppats på. Vi befinner vi oss i ett ett helt annat läge och det är bara att vara ödmjuk och kalibrera om siktet. Istället för att slåss om topplaceringar ger vi nu allt för att ta oss till slutspel. All vår energi laddas in i den ambitionen. Därefter ger vi oss tid för eftertanke, självrannsakan och utvärdering av säsongen som helhet.

Jag vill med det här understryka några punkter som är viktiga för mig och klubben:

• Ni, Björklövens fans och partners, är vår främsta tillgång och vi är tacksamma för allt det stöd vi får. Vi säger det för sällan, men ni är verkligen Björklöven.

• Ni har all rätt att ställa krav, vara besvikna på oss och ge uttryck för det. Det visar på ett engagemang som borde göra andra föreningar gröna av avund.

• Det är bara några få matcher kvar, så jag hoppas på fortsatt god uppslutning och starkt stöd, inte minst för laget. Med er i ryggen vet jag att spelarna får en extra boost och att allt kan bli möjligt.

Avslutningsvis vill jag svara på två av de vanligaste frågorna som jag fått de senaste månaderna.

Blir det något nyförvärv innan transferfönstret stänger? – Vi värvar om rätt spelare blir tillgänglig och om han vill komma till oss. Marknaden är svår, det finns få spelare tillgängliga men sporten fortsätter att jaga spelare som kan spetsa laget.

Har ni en sportchef klar? – Ja, vi har kontrakterat en ny sportchef på ett avtal som sträcker sig över 3 år. Just nu kan vi inte säga vem det är av respekt för hans nuvarande arbetsgivare. Men han ansluter till Björklöven så snart det är möjligt och blir naturligtvis en viktig pusselbit i vår strävan att avancera i seriesystemet.

Vi håller envist fast vid ambitionen att gå till slutspel och jag hoppas att du gör detsamma.

Anders Blomberg, vd, Björklöven