Zach är säkrad

11 augusti 2020 09:45

Zach Palmquist är klar för en säsong till i Björklöven efter att insamlingen #säkrazach nått sitt mål


Efter att insamlingen nått sitt mål på 600000:- har nu Björklövens sportchef Per Kenttä kunnat kontraktera Zach Palmquist för säsongen 20/21.

-Jag är väldigt stolt över att få tillhöra Björklöven när man kan göra insamlingar som den här. Det visar vilken fantastiskt slagkraft vi har. Zach imponerade redan förra säsongen och jag är väldigt glad att vi kunnat knyta till oss honom. I Zach vet vi precis vad vi får, en bra tvåvägsback som kan systemet och som kommer fungera väldigt bra både på och utanför isen. Han är ett proffs ut i fingerspetsarna.

29-årige amerikanen Zach Palmquist anslöt till Björklöven i november förra säsongen. Backen, med drygt 280 matcher i AHL på meritlistan, hann på sina 32 matcher i Björklöven göra 11 poäng och han blev stor publikfavorit i A3 Arena.

-Det känns väldigt skönt att komma tillbaka till Björklöven och precis som alla andra känner jag att vi har ouppklarade affärer att ta hand om. Insamlingen har varit helt otrolig och jag har följt den via Instagram de senaste dagarna. Att de hjälper mig och min familj på det här sättet är riktigt häftigt. Jag vet inte hur jag ska kunna betala tillbaka till fansen egentligen. Enda sättet är väl att hjälpa till med att ta Björklöven till SHL, säger Zach Palmquist.