Björklöven mållöst på hemmaplan
Publicerad: 2019-11-01
Det blev förlust med 2-0 när Björklöven ikväll mötte Västerås inför drygt 4700 åskådare i A3 Arena

Det var Björklöven som inledde matchen bäst och Pontus Andreasson skapade den första chansen. Kvällens huvudperson Emil Kruse i bortamålet räddade. Justin Crandall var annars den som var närmast ett mål för hemmalaget. Första läget fick han efter en passning från Brian Cooper. Senare fick han två fina lägen efter passningar från Tyler Vesel.

Västerås var inte ofarligt och Sebastian Benker och Markus Bergman satte hårt tryck mot Joe Cannata i hemmamålet. William Eriksson hittade Pontus Andreasson i läge framför Västeråsmålet men Emil Kruse höll fortsatt målet fritt från påhälsning. I slutet av perioden bjöd Justin Crandall tillbaka till Tyler Vesel då han via en passning mellan sina egna ben hittade en fri Vesel men även denna gång klarade Kruse. Skotten i den mållösa förstaperioden 12-5.

Den andra perioden präglades av mycket kamp och få chanser. Västerås skapade ett läge i inledningen och Alexander Deilert hade en chans för hemmalaget. 8.33 in i perioden satte Västerås ledningspucken då Sebastian Benker direktsköt från slottet. Viktor Hertzberg med assisten.

Matchens första utvisningar blev en dubbelutvisning när Oliver Larsen och Fredrik Johansson åkte ut efter en intern uppgörelse. Brian Cooper fick ett bra läge framspelad av Alex Hutchings men hårt attackerad blev avslutet för tamt och Kruse räddade. Med 3.30 kvar av perioden utvisades Alexander Deilert för matchen efter en huvutackling. Västerås fick spela resterande delen av perioden i fem mot fyra men utan att få ytterligare utdelning. Skotten i mittenperioden 9-8.

Björklöven inledde tredje perioden med att klara av slutdelen av femminutersutvisningen på Alexander Deilert. Kort efter att Björklöven blivit fulltagligt fick Västerås en ny chans att spela fem mot fyra då Brian Cooper utvisades för en tripping. Effektivt boxplayspel gjorde att 1-0 stod sig även efter denna utvisning.

Björklövens stora chans kom 9.31 in i tredje perioden då Västerås drabbades av två utvisningar i samma sekvens. Spel fem mot tre i två minuter för Björklöven men utan att man kunde få hål på storspelande Emil Kruse. Uppoffrande spel från Västeråsförsvaret hjälpte Kruse förtjänstfullt.

Med fyra minuter kvar av tredje perioden bjöd Brian Cooper på en elegant uppåkning som resulterade i ytterligare en Västeråsutvisning. Alex Hutchings var närmast en kvitteringspuck i det numerära överläget men inte heller här lyckades Björklöven spräcka sin målnolla. När Joe Cannata lämnade plats för en extra utespelare kunde Västerås punktera matchen då Sebastian Benker gjorde sitt andra mål i matchen i tom bur. Skotten i tredje perioden 11-10, totalt 32-23.

För Björklövens del väntar en matchfri vecka och nästa match spelas mot Modo på bortais 9 november.