Roffa Norgren invald i Wall of fame

23 november 2016 10:29

I samband med kvällens match blir Rolf ”Roffa” Norgren invald i Björklövens ”Wall of fame” som tack för för sina tjänster i klubben.


Roffa började sin karriär som målvakt inom IFK Umeå redan som 7-åring på klassiska Rosendahlsrinken. Vid 14 års ålder debuterade han i A-laget som målvakt och spelade där fram till han var 28 år.

Trots sportsliga framfångar är det är som ledare Roffa har blivit mest känd.

Redan före han avslutat sin hockeykarriär klev han,1962, in som sekreterare i IFK Umeås hockeysektion och var sedan ordförande mellan 1963-1966. Under denna tid, 1963, byggdes Umeå ishall där han tillsammans med bland annat Olle Rydfjäll, såg till att drömmen om ishall i Umeå gick i uppfyllelse.

Sedan följde 4 år i Stockholm, men väl tillbaka i Umeå klev han åter in i nybildade IF Björklövens styrelse. Året därpå blev Roffa även lagledare för A-laget. En syssla som han tillsammans med styrelseuppdraget upprätthöll fram till 1987. Lagledaruppdraget var på fritidsbasis och kröntes med det fantastiska SM-guldet 1987.

Därefter var det dags att kliva in på Björklövens kansli som anställd. Roffa arbetade först med A-laget men from 1989 och fram till pension 1999 kom Roffa att primärt arbeta med ungdomsverksamheten i rollen som ungdomskonsulent, men på detta fortsatte Roffa sitt arbete som ekonomiansvarig inom Björklövens ungdomskommitté fram tom 2007. Ett 41-årigt framgångsrikt ledararbete inom Björklöven avslutades därmed.

Björklöven har också instiftat ett särskilt pris i Roffas namn, från 2001 och framåt delas ”Rolf Norgrens Hederspris” ut till ledare i IF Björklövens ungdoms- och juniorverksamhet som ”fört ishockeyn framåt och utvecklat individerna i laget” och under åren har många duktiga ledare inom Björklöven blivit uppmärksammade.

Kom och hylla Rolf "Roffa" Norgren ikvällens match och applådera hans 41 år i Björklövens tjänst. Biljetter till matchen köper du här

Wall of fame
Sedan tidigare har Lars-Göran Jernberg, Torbjörn Svanberg och Olle Rydfjäll valts in i Wall of fame.