Förlust på bortaplan
Publicerad: 2018-11-28

Björklöven förlorade med 6-3 mot BIK Karlskoga i kvällens bortamatch

Inledningen av matchen blev avvaktande och inget av lagen skapade några klara målchanser. Efter fem minuter kom BIK Karlskoga i en spelvändning där Axel Lindström hittade Carl Berglund som fri framför Mattias Petterson kunde göra 1-0 till hemmalaget. Björklöven var nära en kvittering direkt efter målet då Sebastian Selin via en soloåkning så när kunde överlista Henrik Lundberg.

BIK fick sedan chansen att spela fem mot fyra utan att kunna utöka sin ledning. Fredric Anderson och Alexander Wiklund fick varsitt bra läge innan Jesper Kokkonen bjöds på ett friläge för BIK. 1-0 stod sig fortsatt. Björklöven redde sedan ut ytterligare ett numerärt underläge där Alexander Hellström visade prov på sin tacklingsskicklighet vid ett par tillfällen. Fredric Andersson prickade Henrik Lundbergs ribba med ett skott men närmare än så kom inte Björklöven en kvittering i perioden. Skotten 9-3 till hemmalaget.

Den andra perioden blev minst sagt målrik. Det var Björklöven som inledde målskyttet när man kvitterade då William Eriksson på volley slog in pucken i mål efter att Henrik Lundberg räddat Alexander Wiklunds friläge. Bara dryga minuten senare återtog BIK ledningen då Victor Berglind fick pucken i nät.

Tretton minuter in i perioden kom kvällens andra kvittering från Björklöven då Simon Åkerströms backskott letade sig in i mål via William Eriksson. Glädjen blev dock kortvarig då Gustaf Franzén gjorde 3-2 halvminuten senare. För tredje gången kvitterade Björklöven när Filip Cruseman styrde in ett backskott från Jonas Emmerdahl. Inte heller denna gången stod sig det oavgjorda resultatet särskilt länge utan 4-3 för hemmalaget satt efter slarv i Björklövenförsvaret. Carl Berglund målskytt för andra gången för kvällen. Skotten i andra perioden 8-13.

Björklöven fick ett tidigt läge att spela fem mot fyra i tredje perioden men trots bra uppställt spel uteblev kvitteringen. Istället var det BIK Karlskoga som kort därefter kunde göra 5-3 då ett backskott gick via Juliuz Persson vilket ställde Mattias Pettersson. Björklöven fick ytterligare ett läge att spela fem mot fyra men utan att komma närmare i målprotokollet. Under slutdelen av matchen var chanserna för Björklöven ganska lätträknade. Karlskoga fastställde slutresultatet till 6-3 i tom bur då Carl Berglund gjorde sitt tredje mål för kvällen. Skotten i tredje perioden 9-19, totalt 26-35.

För Björklöven väntar hemresa och laddning inför fredagens hemmamatch mot Modo.