Cannata nollade Timrå
Publicerad: 2019-09-13
Försäsongens sista match för Björklövens del slutade med en seger mot Timrå med 3-0

Björklöven åkte till Timrå för att spela försäsongens sista träningsmatch och kan åka hem med en 3-0 seger i bagaget.

I en ganska avvaktande första period har båda lagen ett par bra lägen men utan att kunna överlista två bra målvakter för dagen i Joe Cannata och Victor Brattström. Skotten i den första perioden slutar 5-7.

Den andra perioden är ganska lik den andra men efter ett powerplay för Timrå kan de trycka ner Björklöven i försvarszonen ett par gånger och skapa lite längre anfall. Istället för att få utdelning, drar Timrå på sig en utvisning och Björklöven kan ta över lite av iniativet i matchen. Efter ett fint samspel mellan Alexander Deilert och Brian Cooper vid blålinjen kan Sebastian Selin styra in Coopers skott och ställer helt Brattström i Timråmålet. Skotten i den andra perioden slutar 7-7.

I den tredje perioden jagar såklart Timrå till att börja med en kvittering men Björklöven och Joe Cannata står emot. Med dryga fem minuter kvar kan istället Pontus Andreasson utöka Björklövens ledning till 2-0 när han skjuter från dålig vinkel via ett Timrå ben och förbi en ställd Brattström. Timrå tar en timeout med mindre än tre minuter kvar att spela men bara 9 sekunder efter den timeouten har Björklöven gjort 3-0 och punkterat matchen. Alexander Deilert hittade Sebastian Selin med en lång passning och Selins inspel gick till en fristående Fredric Andersson som på andra skottförsöket kunde raka in pucken i öppet mål och fastställa slutresultatet. Skotten i perioden slutade 14-7.