Fagervall inför matchen mot AIK

28 november 2017 16:00

Vi pratade med Joakim Fagervall inför morgondagens hemmamatch mot AIK


En förlust mot Tingsryd senast. Har du hunnit fundera mer över den insatsen?

Jag har funderat en hel del men den har vi på något sätt lämnat bakom oss nu. Vi gör bäst i att lämna den.

Hemmamatch mot AIK väntar. Dina tankar inför den matchen?

Tankarna är att det är dags att hoppa upp på spåret igen. Vi har förlorat några matcher och vi är otroligt sugna på att göra den här laginsatsen som vi gjort tidigare. Det är dit vi vill igen.

AIK har blandat och gett lite under säsongen. Dina tankar kring AIK?

Vi är ungefär på samma poängnivå och på samma plats. Just nu är vårt fokus bara på vår prestation. Visst har vi koll på Holm och Castonguay och deras powerplay men i övrigt är fokus på vårt lagspel. Det är vår prestation som är intressant imorgon.

Ni har haft lite problem i special teams i synnerhet i boxplay. Hur löser man det?

Siffrorna i powerplay tycker jag är bra. Vad gäller boxplay är det bara ett av sex insläppta senast som är i boxplay så det är väl inte där vi förlorar men totalt sett är antalet insläppta och procenten givetvis inte bra. Där måste vi upp i prestation.

Vad tittar ni på för att lyfta prestationen i boxplay?

Det finns inga hemligheter, det är bara nöta och hitta spelarna som till varje pris är beredda att försvara målet helt enkelt.

Vad ser du som det viktigaste för er imorgon?

För oss är det jätteviktigt att vi kommer upp i vårt spel. Jag menar vi var ju där för två matcher sedan så det är ju inte så att vi är månader borta. Även om vi förlorar mot Pantern, vilket är surt i sig, så gör vi en av våra bättre prestationer. Det är klart att man vill ha bra prestationer som ger poäng och mot Pantern slarvar vi bort det lite i slutet. Vår prestation senast borde ligga med positivt inför imorgon då det skapar en vilja att göra det vi är bra på och det vi känner oss trygg i.

Vi måste tillbaka till det vi gjorde så bra tidigare. Det jobbar vi med hela tiden och har gjort så över tid. En rejäl plump förändrar inte hur vi jobbar. Det är bara att hitta tillbaka där vi nyss var.

Pucken släpps kl 19.00 imorgon kväll i T3 Center. Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.