Deilert: "Höga krav på mig själv"
Publicerad: 2019-07-27
Björklövens senaste nyförvärv är Alexander Deiert. Han berättar om beslutet att spela med Björklöven kommande säsong

Alexander Deilert är klar för Björklöven och kommer att ansluta till Björklöven på torsdag då laget återsamlas. Deilert berättar om de olika anledningar som gjorde att han skrev på för Björklöven.

-Det finns flera olika faktorer som gör att jag väljer att spela i Björklöven men först och främst känner jag Per Kenttä sedan innan och vi har haft kontakt genom åren. Den här gången passar det väldigt bra för mig och min flickvän att flytta upp till Umeå. Sen är Björklöven ett spännande lag där jag ser stor potential. Det är en viktig faktor för mig då jag i min karriär vill göra något där jag kan vinna och göra något stort genom att gå upp. Förra året lyckades jag inte med det i AIK och det var en besvikelse men den här säsongen har jag visionen att lyckas med Björklöven och den trupp vi har.

I Björklöven återfinns en av hans bästa vänner och även hans flickvän har släkt i Umeå med koppling till Björklöven.

-En annan faktor som gjorde att jag skrev på för Björklöven är att jag känner en del spelare i laget och framförallt Emil Lundberg som är en av mina absolut närmsta vänner. Jag fick äran att bli gudfar till hans dotter för tre veckor sedan. Det ska bli kul att spela med honom igen och sen är min flickvän syster med Lukas Ericsson flickvän. Det känns också bra för henne att komma till ett trevligt ställe där vi både har vänner och familj, det känns helt rätt bara.

Att Per Kenttä som haft Alexander i sitt lag i Asplöven tidigare sökte upp honom igen gjorde honom smickrad.

-Jag vet vad Per gjorde när jag spelade för honom i Asplöven och det var väldigt imponerande redan då. Det han gjort i Oskarshamn är än mer imponerande. Jag gillar hans sätt att arbeta och jag tror att han gillar det han sett och fått ut av mig när vi lärt känna varandra. Det var kul att få förfrågan av Per igen och få vara del av Björklövens lag.

Att det förväntas en del poäng från Alexander Deilert klubba står nog klart men kraven på sig själv och lagkamraterna är höga även från hans eget sätt att se det.

-Det är väl ingen hemlighet att Kenttä förväntar sig att jag ska bidra med det jag är bra på och då framförallt det offensiva spelet som rightback. Sen vill han nog också att jag ska vara en bra ledare i laget både på och utanför isen. Jag har höga krav på mig själv men även på mina lagkamrater att vi ska sträva för att gå långt. Jag har varit med x antal år nu och jag spelar absolut ingenting för egen vinning med poäng och allt det där. Jag spelar bara för att vinna något och göra något bra med det laget jag spelar med. Jag ser framemot att göra det med Löven nu och gå upp, det är det jag vill göra.

När Alexander funderar på sitt sätt att vara på isen och varför han brukar vara en pålitlig poänggörare menar han att skottet har en viktig roll.

-Det är framförallt att jag har ett bra skott och vill skjuta mycket. Jag hittar väl en del offensiva lösningar både i egen zon och i anfallszon. Jag gillar att spela offensivt och det tänker jag fortsätta göra men jag har även genom åren nu tagit ett stort ansvar defensivt. Jag ser mig själv som en tvåvägsback med mina styrkor i offensiven. Numera måste man jobba båda vägarna för annars kan man syssla med något annat.

Säsongen med AIK var lyckad poängmiässigt även om en sjukdom ställde till det under ett längre tag.

-Förra säsongen var bra för egen del även om jag hade en lunginflammation som stoppade mig från spel och träning under två månader. Det var som att börja om från ruta ett när jag var tillbaka men det är nog ändå det som jag mest nöjd med under säsongen att jag lyckades ta mig tillbaka såpass fort från sjukdomen. Jag producerade nästan på en gång och det hjälpte såklart till att vi hade ett så bra lag. Man lyckades bidra även de gånger man hade en sämre dag eftersom ens lagkamrater stöttade upp en. Vi var ett väldigt kompentent lag.

I AIK stötte han på ett par av Björklövens nyförvärv och han är imponerad av dem båda.

-Ja, Brian Cooper och Justin Crandall. Man märkte direkt när de anslöt till laget att det var två spelare med stora kvalitéer. De bidrog direkt och Crandall är riktigt bra offensivt med bra blick för spelet och naturligt duktig bara. Det såg man på hans poängskörd under säsongen. Cooper är riktigt stark och rejäl och spelar enkelt men har även känslan med pucken och lägger bra förstapass. Det är två riktigt bra värvningar och jag kände direkt när Kenttä hörde av sig och jag visste att de två kommer att spela i Björklöven att det kändes spännande.

Mikael Kassman