Straffseger mot Djurgården
Publicerad: 2023-02-17
Björklöven besegrade Djurgården i Winpos Arena ikväll

Det var Djurgården som kunde ta ledningen halvvägs in i den första perioden då Marcus Krüger satte en retur i powerplay. Björklöven lyckades inte få till sitt spel i powerplay trots flera chanser och Krügers mål blev den första periodens enda.

I mittenperioden fick så Björklöven utdelning när Jacob Olofsson höll sig framme i spel fem mot fyra. Joel Mustonen stod för framspelningen. Olle Liss var sedan nära att ge Djurgården ledningen men skottet i målramen.

Jacob Olofsson gav Björklöven ledningen i den tredje periodens fjärde minut när han serverades ett öppet läge av nyförvärvet Jens Lööke i powerplay. Djurgården tryckte på för en kvittering och när man tog ut Carl Lindbom kunde också Olle Liss prickskjuta 2-2 bakom Alex D'Orio.

I förlängningen blev det chanser åt båda håll och D'Orio och Lindbom tvingades till flera bra räddningar för att ta matchen till straffläggning.

Alex D'Orio lyckades rädda samtliga tre straffar från Djurgården och när Jens Lööke klev fram och satte pucken i nät som tredje straffskytt för Björklöven var extrapoängen Björklövens. Skotten i matchen 32-23.

Björklövens nästa match spelas på onsdag då Södertälje gästar Winpos Arena.