Förlust i svängig match
Publicerad: 2022-11-04
Björklöven förlorade bortamatchen mot Kristianstad med 7-4

Björklöven fortsatte sin bortaturné med att åka till Kristianstad på fredagskvällen. Tyvärr fick Björklöven en tråkig start där det stod 2-0 till Kristianstad efter den första perioden. I den andra perioden blev Maxime Fortier nerdragen i friläge och Björklöven fick en straff. Nick Schilkey överlistade målvakten på straffen och gjorde 2-1. Kristianstad tog dock tillbaka sin tvåmålsledning med ett powerplaymål. Strax därpå gjorde dock Nick Schilkey sitt andra mål i matchen till 3-2. Målet var hans femtonde mål den här säsongen.

Björklöven inledde den tredje perioden i numerärt överläge och Scott Pooley sköt in kvitteringen efter 1.15 av den tredje perioden. Björklöven utnyttjade sedan ett nytt numerärt överläge när Kim Johansson sköt in ledningsmålet till 3-4. Tyvärr skulle det visa sig att Kristianstad fick chansen att vända matchen på nytt. I två numerära överlägen gjorde man två mål till 5-4. Strax därpå gjorde Kristianstad även 6-4 och även 7-4 i tom målbur.

Björklöven får nu ladda om för match mot Västerås på söndag klockan 15.00 i ABB Arena Nord.