Efter matchen mot Färjestad

26 februari 2017 18:02

Det blev ingen vinst för Löven i matchen mot Färjestad tidigare idag. Färjestad var laget med starkast vilja och gjorde ett mål i första perioden, för att sedan i andra utöka ledningen med ytteligare fyra mål. Vann gjorde dem sedan med 7-2. Huvudtränare Maria Swärdsudd berättar om matchen.


Hur såg matchen ut tycker du?

– Det var en reltivt jämn första period. De äger pucken mer och styr lite spelet. Men vi lyckas hålla dom på avstånd så att de inte får till några bra lägen framför mål. I andra perioden rasar det lite. Det blev lite rörigt kring mål, och det blir ju till färjestads fördel. Men en ritkigt bra avslutning i sista perioden, med två mål och en vilja att fortsätta kämpa. Vilket känns positivt!

Tre av målen som Färjestad gör, sker när dem har PP, hur ser du på det?

- De lyckas förvalta de lägena som de får. Vi har en bra box, men de tar tillvara på returerna på ett bra sätt. Sedan drar vi på oss för många utvisningar, och det är ju ett resultat av många mål på kort tid.

Ni utökade skotten till 30 stycken jämfört med gårdagens 11,men trots det går pucken inte in. Vad tror du det beror på?

- Att vi ökar antalet skott tar vi med som någonting positivt! Vi avlossar många skott, men vi är inte där på returern på samma sätt som färjestad var mot oss. De vinner helt klart matchen framför mål, och det verkar ha blivit det avgörande idag.

Vad tar ni med er från den här helgen?

– Vi ökade från igår och gjorde en mycket bra match! Det hade varit gött att få med sig poäng, men det finns fortfarande bra med möjligheter och vi kan absoluta ta dom.