Inför matchen mot Mora
Publicerad: 2022-01-28
Det är dags för hemmamatch mot Mora ikväll

Björklövens två matcher långa bortaturné, efter ett längre matchuppehåll, slutade med en seger och en övertidsförlust och fyra nya poäng. Segern mot Kristianstad följdes upp av en förlust mot BIK Karlskoga efter förlängning.

Ikväll väntar ny match, denna gång mot Mora i Winpos Arena. Mora har varit spelledigt i veckan och den senaste matchen spelade man förra fredagen då man förlorade med 2-1 mot Almtuna trots stort övertag i skottstatistiken. Mora har avancerat i tabellen från en plats i botten till att nu parkera på en sjunde plats med 49 poäng på 36 matcher. Björklöven ligger femma med 61 poäng på 33 matcher.

Axel Ottosson leder Björklövens interna poängliga på 33 poäng (10+23). Alexander Wiklund är tvåa med 27 poäng. Christopher Bengtsson är oförändrat bäste målskytt med tretton gjorda mål. I Mora är det Johan Persson som är målbäst med 21 mål och poängbäst med 37 poäng. Daniel Ljunggren följer poängen bakom.

Björklöven och Mora har mötts tre gånger så här långt under säsongen. Det blev hemmaseger med 8-2 i första matchen i Umeå och också seger för Björklöven i Mora med 3-2 efter en vändning i sista perioden. Det tredje mötet i Mora vann Björklöven med 4-1 efter mål av Daniel Rahimi i tom bur.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Notera tiden för nedsläpp ikväll som är klockan 18.00.

Mikael Kassman
Huvudpartners
Officiell materialleverantör