Premiärseger i derbyt
Publicerad: 2019-09-15
Björklöven J18 besegrade Skellefteå med 2-1 i premiären i J18 Elit Norra

När J18 Elit Norra inleddes för Björklövens del tidigare idag var det Skellefteå som stod för motståndet. Björklövens duktige burväktare Axel Forsman fick kämpa hårt i en match där Skellefteå vann skotten med hela 41-22.

Den första perioden blev sönderryckt av utvisningar och lagen fick praktisera special teams mer än spel fem mot fem. Inget av lagen lyckades dock utnyttja sina lägen utan perioden slutade mållös.

Skellefteå lyckades fyra minuter in i mittenrundan öppna målkontot då Lukas Johansson gjorde periodens enda mål. Björklöven kunde i powerplay göra 1-1 8.58 in i tredje perioden. Filip Wiberg målskytt. Segermålet för Björklöven kom också det i spel fem mot fyra då Ludvig Nilsson med 3.59 kvar av ordinarie tid överlistade Nils Wallström i Skellefteåmålet.

Björklövens tränare Joakim Engström var nöjd med segern men konstaterade att det finns lite kvar att jobba på:

-Vi vinner, framförallt tack vare en bra avslutning, vilket givetvis är bra men vi behöver jobba vidare med grunderna. Jag vill plussa särskilt för vår målvakt Axel Forsman, sa Engström efter matchen.