Hellström lämnar Björklöven

22 maj 2021 19:00

Efter en skadefylld säsong står det klart att det inte blir någon fortsättning i Björklöven för Alexander Hellström


Alexander Hellström inledde sin karriär med spel i Vännäs och Björklövens ungdomsverksamhet. Alexander fortsatte därefter genom Björklövens juniorlag och han fick också kröna juniortiden med spel i samtliga juniorlandslag samt deltagande med VM-spel både för J18- och J20-landslagen. Den allsvenska debuten kom redan säsongen 04/05.

Efter spel i AHL, SHL och KHL återvände Alexander till Björklöven och var en av de bidragande orsakerna till att Björklöven kunde ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan säsongen 12/13. Det blev två allsvenska säsonger med Björklöven för Alexander innan han spelade tre säsonger i SHL med Örebro. Flytten tillbaka till Umeå och Björklöven skedde inför säsongen 18/19. Totalt har det blivit drygt 350 matcher för Alexander i de rätta färgerna.

-Jag vill passa på och tacka Björklöven och alla runt klubben från ledare, kansliet, ideella krafter till fansen. Jag har tillhört den här klubben i stort sett hela livet men tyvärr har de sista åren inte blivit som jag tänkt mig. Jag känner att kroppen inte riktigt har hållit ihop på slutet och nu måste jag jobba på att bli hel igen. Måste också rikta ett stort tack till vårt medical team som lappat ihop mig ett antal gånger. Vi kommer garanterat att ses på arenan i framtiden. För evigt, för alltid, Björklöven, säger Alexander Hellström.

-Vi vill tacka Alexander för allt han gjort i Björklöven genom alla år och önskar honom lycka till i fortsättningen, säger Björkölvens sportchef Per Kenttä.