Seger inför storpublik
Publicerad: 2019-11-16
Björklöven besegrade AIK med 8-1 inför närmare 4900 åskådare i A3 Arena

Björklöven skapade en dubbelchans i första periodens inledning då Kristoffer Söder och David Lindquist var nära att sätta pucken i nät men annars var det ganska chansfattigt under första delen av perioden. AIK fick med sig en utvisning dryga sex minuter in i matchen men utan att få utdelning under powerplayspelet.

När AIK fick ett nytt läge att spela fem mot fyra efter tretton minuter var Sam Marklund nära att styra in pucken men i övrigt var chanserna få. Istället var det David Lindquist som i en kontring kom i ett fritt läge men hårt attackerad fick han inte till avslutet.

När Björklöven fick sitt första powerplay skapades en hel del öppna lägen men det blev en passning för mycket allt som oftast och ingen utdelning. Perioden avslutades med en dubbeltutvisning då Alex Hutchings och Oskar Drugge fick varsin tvåminutare för ett gruff framför AIKs mål. Skotten i perioden 5-8.

Ledningspucken för Björklöven satt dryga minuten in i mittenperioden i spel fyra mot tre. Fredric Andersson direktsköt. Efter att Björklöven rett ut ett boxplayspel kunde Alex Hutchings starta ett anfall som han också avslutade i mål. Målet videogranskades men godkändes efter domarkonferens.

Efter periodens powerbreak drabbades AIK av två utvisningar i tät följd. I fem mot tre spelet satte William Eriksson 3-0 och i det efterföljande fem mot fyra spelet kom också 4-0. Målskytt Pontus Andreasson. AIK fortsatte att dra på sig utvisningar och Björklöven kunde göra sitt fjärde mål i powerplay när Oliver Larsen i spel fem mot tre gjorde sitt första mål för säsongen. Skotten i perioden 17-3.

Jacob Dahlström kunde sätta en reduceringspuck fem minuter in i tredje perioden. Björklöven replikerade några minuter senare och gjorde 6-1 efter att man checkat till sig pucken i anfallszonen. Alex Hutchings med passningen och Tyler Vesel målskytt.

AIK lyckades inte få hål på Björklövens box i spel fem mot fyra och istället för AIK-mål satte Alexander Wiklund 7-1 i spel fyra mot fem efter en elegant passning från Sebastian Selin. Slutresultatet 8-1 spikades av David Lindquist som förvaltade ett friläge på bästa sätt. Skotten i tredje perioden 14-9, totalt 36-20.

I och med segern övertog Björklöven serieledningen i en något haltande tabell. Nästa match spelas på onsdag då Västervik gästar A3 Arena. Biljetter köper du som vanligt här.