Schilkey avgjorde i förlängningen
Publicerad: 2023-01-20
Björklöven vände och vann mot Mora med 5-4 efter förlängning

Mora inledde matchen klart bäst och hade ett tydligt grepp i den första perioden. Johan Persson gjorde 1-0 redan efter nio sekunders spel och Axel Sundberg utökade innan första perioden var slut.

Björklöven lyckades inte utnyttja ett tidigt powerplay i den andra perioden men strax efter att Mora fått in sin utvisade spelare satte Maxime Fortier 1-2. Dryga minuten senare kom också 2-2 Då Mattias Nörstebö styrde in Charles-David Beaudoins inspel. När Björklöven sedan drabbades av en utvisning för sex utespelare på isen satte Fabian Ilestedt 3-2 för Mora. Mora kunde också utnyttja sitt nästa powerplay. Johan Persson med sitt mål nummer 23 för säsongen.

Björklöven kom ut med bra fart i den tredje perioden men det dröjde till tolv minuter in i perioden innan en reducering kom då Scott Pooley presenterade sig. Först satte han 3-4 och kort därefter också 4-4 och tog matchen till förlängning.

I förlängningen böljade spelet fram och tillbaka och Mora testade också att spela utan målvakt fyra mot tre ett tag. Med en (!) sekund kvar av förlängningsperioden pricksköt Nick Schilkey hem extrapoängen till Björklöven inför en mäktig ljudkuliss i Winpos Arena. Skotten i matchen 35-32.

Björklöven spelar sin nästa match på onsdag då Djurgården väntar på bortais.