Storseger mot Kristianstad
Publicerad: 2022-01-24
Det blev seger med 7-2 i kvällens bortamatch mot Kristianstad

Kristianstad inledde kvällens möte med bra fart och man skapade ett friläge redan i första bytet. Efter att Björklöven rett ut ett boxplay kom man in i matchen och kunde också etablera lite tryck framåt. Efter att Kristianstad missat i ett uppspel kunde Gerry Fitzgerald sätta 0-1 halvvägs in i perioden.

Trevor Cheek utjämnade matchen målmässigt då han petade in en retur bakom Claes Endre. Björklöven fick spela boxplay ytterligare en gång, vilket man klarade bra, och man kunde därefter återta ledningen då Jesper Lindgren pillade in pucken köksvägen efter en åktur bakom Kristianstads mål. Det öppna spelet fortsatte och det fanns chanser åt båda håll för ytterligare mål. Skotten i perioden 16-13.

Kristianstad skapade ett jätteläge direkt i den andra perioden efter slarv från Björklöven men styrningen tätt utanför Endres stolpe. Kristianstad hade också ett stolpskott i spel fem mot fyra innan Björklöven flyttade fram spelet och skapade en del framåt. Under andra halvan av perioden var det Björklöven som spenderade långa perioder i anfallszonen och till slut fick man också med sig en utvisning. Under powerplayspelet slarvade hemmalaget vid en rensning och Alexander Wiklund kunde servera Ryan Gropp ett öppet läge där han inte gjorde något misstag. Kristianstad fick avsluta perioden med ett nytt numerärt överläge men utan att få utdelning. Skotten perioden 10-11.

Hemmalaget hade ett nytt stolpskott i tredje periodens inledning och Claes Endre fick också göra ett par fina räddningar. Precis när Björklöven rett ett boxplay kontrade man in 1-4 då Axel Ottosson hittade Sebastian Selin. Bara halvminuten senare kom också 1-5 då Jacob Olofsson fick göra sitt första mål i Björköventröjan på retur efter ett löst (!) skott från Olle Liss. Hemmalaget fick med sig en reducering innan Björklöven först kunde göra 2-6 i tom bur genom Gerry Fitzgerald och sedan 2-7 via en elegant inbrytning från Christopher Bengtsson. Skotten i tredje perioden 20-12, totalt 46-36.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på onsdag mot BIK Karlskoga.