Femte raka segern i slutspelet
Publicerad: 2020-02-27
Björklöven besegrade Vännäs med 6-3 i kvällens match i J20 Elit Norras slutspel

Björklöven kunde ta ledningen i kvällens derby mot Vännäs då Carl Holmner-Härgestam hittade rätt 12.02 in i första perioden från ett öppet läge mitt i slottet. Vännäs kvitterade dock bara tre minuter senare och lagen gick till periodvila med 1-1 som resultat. Skotten i perioden 14-11 i Björklövens favör.

Ludvig Forsmark kunde ge Björklöven ledningen efter ett snyggt powerplayspel 13.37 in i den andra perioden. Bara fyra minuter senare satt också 3-1. Målet tillskrevs målvakten Rasmus Eriksson som var siste Björklövenspelare på pucken innan Vännäs råkade sätta pucken i egen bur under en avvaktande Björklövenutvisning där man tagit ut sin målvakt. Skotten i andra perioden 13-9.

När Rocky Persson gjorde 4-1 sex minuter i tredje perioden kändes matchen avgjord men Vännäs gjorde match av tillställningen med två snabba reduceringsmål genom Jonathan Tellström och Jakob Stenling. Erik Molinder och Elliot Ekefjärd kunde med två ytterligare mål skapa ett bekvämt tremålsavstånd för Björklöven som stod sig matchen ut. Skotten i tredje perioden 17-10, totalt 44-30.

I och med segern befäster Björklöven ledningen i slutspelstabellen när fem av tio matcher spelats. Nästa match spelas mot Kalix på lördag.