Inför matchen mot MoDo

17 december 2021 11:00

Ikväll väntar det första av två möten på ett dygn mot MoDo


Efter två förluster avslutade Björklöven sin bortaturné i förra veckan med att besegra hemmastarka Västervik med 3-2 efter förlängning. Axel Ottosson satte segerpucken.

Grundserien har hunnit halvvägs och kvällens match för Björklöven är nummer 26 av totalt 52. Det har blivit 49 poäng så här långt vilket ger en tredjeplats. MoDo och HV71 innehar de två första platserna just nu.

MoDo kommer till kvällens match med en seger mot Almtuna i bagaget. I en målrik och svängig tillställning i Hägglunds Arena i onsdags vann man till slut med 6-5. Fem av MoDos mål kom i mittenperioden och två av dessa gjordes av Markus Modigs. Modigs har gjort mål i sex raka matcher och leder just nu HockeyAllsvenskans skytteliga med 15 mål och poängliga med 28 poäng.

I Björklöven är det Axel Ottosson som gjort flest poäng. Segermålet senast var hans nionde för säsongen och totalt har det blivit 22 poäng. Alexander Wiklund fick se ett mål tveksamt bortdömt senast men det har ändå blivit 21 poäng så här långt. Christopher Bengtsson styrde in en puck mot Västervik och det var hans elfte mål för säsongen vilket gör honom till intern skyttekung i Björklöven just nu.

Björköven och MoDo har mötts två gånger tidigare under säsongen. I det tidigare back-to-back mötet vann MoDo inledningsmatchen i Örnsköldsvik innan Björklöven tog en gruvlig revansch med seger 8-1 inför fullsatta läktare i Umeå.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Se till att kom i tid då det lutar åt en fullsatt arena. Viktig Information inför kvällens match hittar ni här.