Cannata: "Vara trygg i målet"

17 maj 2019 18:00

Björklövens senaste nyförvärv är Joe Cannata. Vi pratade med honom om att komma till Umeå och Björklöven


-Det känns väldigt spännande att komma till Umeå och Björklöven. Jag besökte Sverige förra säsongen med Colorado och nu ska jag bo där på riktigt.

En tidigare Björklövenmålvakt har berättat för Joe om Umeå. Nämligen Andrew Raycroft som spelade i Björklöven under säsongen 2013/14.

-Jag har hört väldigt bra saker om Umeå från Andrew Raycroft som spelade i Björklöven för några säsonger sedan. Han jobbar med min målvaktstränare Brian Daccord och han har bara bra saker att säga om fansen, staden och organisationen. Jag och min flickvän ser framemot att åka över till Umeå och uppleva den svenska kulturen. Andrew sa att Umeå är en universitetsstad och att han kunde cykla omkring i stort sett överallt. Alla var vänliga och fansen var grymma. Jag längtar verkligen till augusti!

Cannata har själv höga mål och han hoppas också på att laget ska ha det.

-Jag ser framemot att hjälpa laget vinna matcher och jag har haft några riktigt bra år här i Nordamerika. Jag vill såklart fortsätta spela bra i Björklöven och ta oss till kvalet om platser till SHL. Allt är nytt för mig men jag ser inget annat än att vi siktar uppåt. Jag är säker på att det är lagets mål och jag hoppas kunna hjälpa Björklöven med det.

Han hoppas att han målvaktsspel kan sprida lugn i laget och även Per Kenttä har beskrivit honom just lugn.

-När jag spelar bra är jag positonssäker och jag försöker kontrollera mina returer och vara lugn. Försöker att lugna ner spelet när det behövs och vara trygg i målet så att utespelarna känner förtroende för mig. När jag inte agerar lugnt då har jag gjort något fel, haha.

Cannata berättar om att han ser spel utanför Nordamerika, där han verkat under hela sin karriär, som en trevlig ny utmaning.

-Jag är på väg in i mitt åttonde år med hockey som heltidssyssla. De fyra första åren spenderade jag i Vancouvers organisation och framförallt i Utica men även lite som backup i Canucks. Sen skrev jag ett kontrakt med Washington Capitals men blev bara kvar där ett år. De två senaste säsongerna har jag varit i Colorado Avalanche. Jag har varit på lite olika platser i Nordamerika men jag har bara bra erfarenheter med mig därifrån. Jag har träffat mycket trevligt folk som jag fortfarande har kontakt med. Nu kände jag att det var dags för en ny utmaning och testa på spel i Europa.

Cannata har spelat med flertalet svenskar under sina år i Nordamerika och det har bara varit trevliga erfarenheter.

-Jag har kommit väldigt bra överens med alla svenskar som jag spelat med genom åren. I Utica spelade jag med Brynäs målvakt Joacim Eriksson och jag har även pratat med honom och han berättade att svenskarna älskar sin ishockey och sina lag. Det ska verkligen bli kul att spela hockey i Björklöven.