Seger i semifinal två
Publicerad: 2021-04-06
Björklöven utjämnade semifinalserien mot BIK Karlskoga efter seger med 5-2 i kvällens bortamatch

Den första perioden i semifinal två slutade mållös. BIK Karlskoga tvingades under perioden till ett målvaktsbyte då Tim Juel utgick skadad och Stefan Stéen ersatte.

Björklöven kunde ta ledningen i mittenperioden då Alexander Deilert frispelade Alex Hutchings som avslutade elegant. 2-0 kom då Pontus Andreasson direktsköt från mitt i slottet i spel fem mot fyra. Bara 23 sekunder senare utökade Björklöven till 3-0 via en styrning från William Eriksson.

BIK Karlskoga fick visst hopp i den tredje periodens inledning då man satte en reduceringspuck bakom Kevin Poulin. Fredric Andersson gav Björklöven en ny tremålsledning efter att ha petat in en puck i spel fem mot fyra. BIK gav dock inte upp utan reducerade till 4-2 i powerplay. Slutresultatet spikades av Axel Ottosson som serverades öppet mål av Gustav Possler.