Kenttä: "Velat spela match imorgon"

28 juni 2019 12:00

Sportchefen Per Kenttä ger oss en lägeskoll inför semestern


Vi såg på Björklövens Instagram igår att du lovade ett nyförvärv inom kort - hur ser den tidsplanen ut?

-Jag siktar på att ha något klart någon gång under nästa vecka men sedan är det svårt att vara exakt så det kan dra ut på tiden lite längre om man inte är överens direkt.

Vad består ditt jobb av annars just nu?

-Just nu har jag 5 veckors semester och tänker inte göra ett skit. Nä, skoja bara. Just nu återstår finjustering av planeringen inför säsongen. All personal är nästan på plats (förutom några spelare). Lennart Lindfors kommer fortsätta som materialförvaltare och tar över efter Lars Stenmark vilket är en superbra lösning för oss. Annars så återstår reseplaneringen, några bollar hos migrationsverket (arbetstillstånd) och några spelares boende kvar att lösa innan jag kan ta semester.

Du har skrivit kontrakt med Ludvig Stenvall och Emil Norberg nyligen, vad är planen i övrigt på spelarsidan?

-På forwardssidan så återstår endast supporterspelaren. På backsidan återstår en etablerad back och en back med utvecklingspotential. Hoppas jag har klart med allt inom kort. Sen känner vi oss nöjda att börja säsongen så. Sen har vi några lån från SHL som kan bli aktuella men det får vi se när och om vi drar det kortet.

Hur ser den närmaste tiden ut för spelarna?

-Spelarna kör sitt sista gemensamma pass imorgon och sedan väntar fyra veckors ”ledighet” med egen träning innan vi återsamlas 1/8.

Vad ser du framför dig och vad förväntar du dig se när laget går på is?

-Förutom ömma fötter och trötta ljumskar?(haha). Vi kommer börja jobba med spelsystem metodiskt och systematiskt från dag 1, så jag förväntar mig spelsugna grabbar som är villiga att påbörja resan.

Vad gör du när du kopplar av under semestern?

-Semester, är det något man äter?(haha). Koppla av är inte min stil men försöker umgås och hitta på aktiviteter med familjen. Kanske blir en vecka i utlandet om inte värmen hittar till Norrbotten.

Så längtan är redan stor efter augusti och återsamling?

-Jag hade velat spela match imorgon, så sugen är jag att det ska börja.