Stark insats gav ny seger
Publicerad: 2019-11-29
Björklöven besegrade Timrå med 4-1 inför ett stort bortafölje i kvällens match

Björklöven kunde ta ledningen i spel fem mot fyra 4.33 in i den första perioden. Pontus Andreasson tog ner en misslyckad rensning mitt i slottet och kunde sätta pucken i nät bakom Victor Brattström. Det var Björklöven som stärkta av målet skapade det mesta inledningsvis. Justin Crandall och Oliver Larsen tvingade Brattström till två bra räddningar.

Timrå jobbade sig in i den fartfyllda förstaperioden och tryckte med sin hårda forecheck fast Björklöven i egen zon vid flera tillfällen. Jonathan Dahlén fick hemmalagets kanske bästa läge i perioden men skottet via Joe Cannata utanför. Fredric Andersson bjöds på ett fint skottläge i slutet av perioden men utan att kunna sätta avslutet i nät. Skotten i perioden 8-9.

Björklöven inledde den andra perioden bäst och kedjan med Weigel, Andreasson och Lundberg skapade fortsatt tryck i flera byten. Jonathan Dahlén stack emellan med ett par bra skott men Cannata stod emot.

Timrå fick chansen att spela fem mot fyra när Kristoffer Söder utvisades men som så ofta skapade Björklöven ett bra läge i fyra mot fem då Alexander Wiklund slet sig loss. I samma sekvens drog Timrå på sig en utvisning för sex utespelare på isen.

I det efterföljande spelet fyra mot fyra kunde Hardy Häman-Aktell med ett mäktigt handledsskott sätta 2-0 till Björklöven. Timrå fick lite närkontakt då Jonathan Dahlén vispade in 2-1 på egen retur.

Björklöven fick ett läge att spela fem mot fyra och var nära utdelning vid ett par tillfällen. I slutet av perioden skapade bortalaget en jättechans men Alexander Deilert valde att passa utan att Fredric Andersson kunde få in pucken i det tomma målet. Skotten i mittenperioden 6-16.

Justin Crandall frispelades av Tyler Vesel tidigt i tredje perioden men Victor Brattström med en stark räddning. Björklöven tryckte på och Fredric Weigel var nära att utöka bortalagets ledning. Mitt i Björklöventrycket kontrade Timrå och Tim Wahlgren bröt in från kanten i ett fritt läge. Joe Cannata stod emot även denna gång.

Lagen fick varsin chans att spela numerärt överläge utan att få utdelning. Fredric Weigel snappade upp en lös puck och serverade Pontus Andreasson som prickade insidan på Brattströms högra stolpe.

Timrå tog ut sin målvakt med dryga tre minuter kvar och skapade ett bra läge då Tobias Lindberg sånär fick slag på pucken vid Cannatas vänstra stolpe. Istället för en Timråkvittering kunde Björklöven göra mål i tom bur då Alex Hutchings serverade Justin Crandall öppet mål.

Timrå lyfte ut sin målvakt i ett nytt försök att nå en snabb reducering men då kunde istället Björklöven göra 1-4 genom Alexander Wiklund. Skotten i tredje perioden 11-9, totalt 25-34.

Björklöven spelar sin nästa match mot Mora på måndag i A3 Arena. Biljetter hittar du som vanligt här. Passa också på att utnytta de förmånliga Black Friday rabatter som finns i ytterligare några timmar.