Inför matchen mot Södertälje

15 januari 2020 12:00

Ikväll är det åter dags för hemmamatch då Södertälje står för motståndet


Efter förra veckans bortaturné med dubbla segrar mot AIK och Västervik väntar ikväll åter hemmamatch då serieåttan Södertälje gästar A3 Arena. Södertälje, som inledde säsongen svagt, har avancerat i tabellen på slutet och har nu, med en poängs marginal till nian Tingsryd, den sista playoffplatsen. Södertälje fick med sig fem poäng från förra veckans matcher då man besegrade playoffkonkurrenten Tingsryd på bortaplan efter straffar samt BIK Karlskoga med uddamålet hemma.

Björklöven har spelat arton hemmamatcher så här långt och 44 poäng är utfallet. Poängbäst i hemmalaget är Justin Crandall och Alex Hutchings som båda gjort 36 poäng fördelade på 15 mål och 21 assists för Crandall och 14+22 för Hutchings. Björklövens målvaktspar visar fortsatt god form och Mattias Pettersson, som stod senast, höll sin tredje nolla i sin sjätte spelade match. Joe Cannata har på sina 30 matcher en räddningsprocent på 94,33.

Matchen ikväll blir Södertäljes artonde på bortais. De tidigare matcherna har resulterat i 19 poäng. Ludwig Blomstrand är både poäng- och målbäst i Södertälje med 34 poäng varav 21 mål. Lika antal poäng har Nick Olesen (18+16). I laget återfinns också Andreas Hjelm som inledde säsongen med ett korttidskontrakt i Björklöven. Hjelm har gjort 15 poäng på sina 23 matcher efter ankomsten till Södertälje.

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. Det första mötet i Södertälje i oktober slutade med siffermässiga klara 1-6 i Björklövens favör men i en match där siffrorna rann iväg först i den tredje perioden. Den andra matchen lagen emellan slutade med en straffseger för Björklöven efter att Södertälje kvitterat med bara åtta sekunder kvar av ordinarie tid. Pontus Andreasson avgjorde sedan straffläggningen efter ett antal straffar från de båda lagen utan mål.

Björklövens interna poängligeledare Justin Crandall ser fram mot en tuff match ikväll.

-Det är ett bra lag som har varit heta på slutet och vunnit en del matcher. De kan göra mål så det gäller för oss att vara starka defensivt och hitta sätt att göra ett par framåt också. Vi ser fram mot att få komma hem och spela för våra fans igen. Vi håller koll på biljettförsäljningen inför matcherna och ser att arenans säljs ut vilket ger oss extra energi, sa Crandall i sin inför matchen intervju.

Hela intervjun hör du här.

Joakim Fagervall ser också han fram mot en spännande match:

-Intressant match mot ett lag som gått som tåget på slutet så det är två formstarka lag som möts. En stor lösning till det mesta är att jobba hårt och till det addera våra ytterligare kunskaper men det hårda jobbet måste ligga som grund. Det är det som har gjort att vi vunnit lite matcher på slutet.

Intervjun med Fagervall hittar du här.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

5 Hardy Häman-Aktell

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

77 David Lindquist - 96 Pontus Andreasson - 11 William Eriksson

19 Kristoffer Söder

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Det är bra tryck efter biljetter till matchen ikväll också. De biljetter som finns kvar hittar du här.