Bortaseger för Björklöven
Publicerad: 2021-04-12
Det blev seger med 5-4 för Björklöven i semifinal fem i Nobelhallen

Det var BIK Karlskoga som startade kvällens match bäst och man kunde också gå ifrån till en ledning med 2-0 i den första perioden.

Björklöven kom ut som ett nytt lag i mellanperioden och kunde först reducera genom William Eriksson och sedan kvittera genom Alex Hutchings. Alexander Wiklund kunde sedan ge Björklöven ledningen i boxplay. Björklövens målfest fortsatte genom 2-4 av Axel Ottosson. 5-2 gjorde Olle Liss i spel fem mot fyra innan BIK Karlskoga kunde reducera två gånger i slutet av perioden. Först i spel fem mot tre och sedan i spel fem mot fyra.

Den tredje perioden blev en jakt på kvittering för hemmalaget. Björklöven fick nöja sig med att sticka upp i kontringar och att försvara sin ledning. Trots spel med utplockad målvakt de sista två minuterna lyckades BIK Karlskoga inte få dit något ytterligare mål utan Björklöven kunde avgå med segern. I och med segern tog Björklöven därmed ledningen med 3-2 i matchserien.