Säsongen över
Publicerad: 2022-05-04
Det blev förlust efter förlängning i kvällens hemmamatch

Det blev en ganska tillknäppt och chansfattig förstaperiod. Lagen var noggranna i försvarsspelet och de riktigt klara lägena få. Fredrik Forsberg hade en puck i nät för bortalaget men målet dömdes bort för en störning på Joona Voutilainen. Björklöven avslutade perioden i spel fem mot fyra men utan att få någon utdelning. Skotten 10-11.

HV71 kunde ta ledningen i mittenperioden i spel fem mot fyra när Fredrik Forsbergs skott efter videobedömning bedömdes ha träffat inne i målet och inte i ribban. Björklöven fick ett powerplay som man inte lyckades utnyttja och istället var HV71 och Fredrik Forsberg effektiva i spelformen och utökade till 2-0 i fem mot fyra. Björklöven var ytterst nära en reducering i slutet av perioden då Olle Liss direktsköt men Adam Åhman klarade via en jätteräddning. Skotten i mittenperioden 6-7.

Till slut gav Björklövens jakt på en reducering utdelning och Olle Liss pricksköt 1-2 i powerplay i den tredje perioden. Forceringen fortsatte och Charles David Beaudoins passning gick i mål via Gerry Fitzgeralds skridsko till 2-2 med knappa fyra minuter kvar. Fitzgeralds styrning tog matchen till en förlängning. Skotten 10-6.

Björklöven inledde förlängningen i högsta fart och radade upp lägen för att avgöra. Bland annat prickade Kalle Johansson ribban. HV71 tog en timeout och jobbade också sig in i perioden. HV71 fick med sig en utvisning i slutet av perioden. Björklöven redde ut första delen av utvisningen och matchen gick till en femte period. Skotten 10-6.

HV71 kunde utnyttja det numerära överläge de fick med sig från den fjärde perioden och Fredrik Forsberg kunde med sitt tredje mål avgöra matchen och matchserien. Skotten totalt 36-32.