Knapp förlust
Publicerad: 2021-10-22
Det blev förlust med 3-4 i kvällens hemmamatch mot Södertälje

Björklöven inledde kvällens match på ett bra sätt och Sebastian Selin var nära att styra in en ledningspuck redan i första bytet. Perioden fortsatte i högt tempo och efter att Björklöven haft en bra chans så kunde Södertälje kontra och tvinga Claes Endre till en jätteräddning.

Tretton minuter in i perioden gjorde Södertälje matchens första mål då Erik Ullman fick se sitt slagskott gå in bakom Endre i hemmamålet. Olle Liss fick sedan en gratischans då Södertälje tappade pucken i egen zon men en starkt spelande Nikita Tolopilo i bortamålet klarade. I slutet av perioden fick Björklöven chansen att spela fem mot tre i närmare två minuter utan att få utdelning. Skotten i perioden 17-8.

Gerry Fitzgeralds målform håller i sig och han kunde i en spelvändning sätta 1-1. Något slumpmässigt återtog Södertälje ledningen då Felix Olsson fick se sin passning studsa in i Björklövenmålet. Karl Johansson styrde in 2-2 i spel fyra mot fyra elegant framspelad av Mattias Nörstebö.

Björklöven fortsatte att trumma på men istället för en ledningspuck kunde Emil Alba styra in 3-2 i spel fem mot fyra. Skotten i mittenperioden 18-9.

Trots fortsatt Björklövenoffensiv var det Södertälje som kunde utöka till 4-2 sex minuter in i den tredje perioden. Perioden bjöd på en hel del utvisningar och en rejäl forcering från Björklöven. Trots flera bra chanser dröjde det till dryga minuten kvar innan Francis Perron satte 3-4 direkt från utvisningsbåset. Med utplockad målvakt tryckte Björklöven på rejält för en kvittering men utan att lyckas. Skotten i tredje perioden 16-4, totalt 51-21.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.