Uddamålsseger mot Timrå
Publicerad: 2019-08-30
Björklöven besegrade Timrå med 2-1 i SCA-cupen tidigare ikväll

Den nykomponerade kedjan med Sebastian Selin, Fredric Andersson och Alexander Wiklund startade matchen mot Timrå i högsta fart och redan i första bytet oroade men Victor Brattström i Timråmålet rejält. I matchinledningen var det annars Timrå som stod för det mesta av de få chanser som skapades. Man fick också med sig ett powerplay där man fick till ett snabbt passningsspel och ett par bra avslut mot Mattias Pettersson i Björklövenmålet.

Björklövens kunde ta ledningen i matchen då en Timråback stötte bort sig på offensiv blålinje och gav Kristoffer Söder och William Eriksson ett två mot ett läge. Eriksson avslutade kyligt då han väntade ut Brattström och satte pucken i tom bur.

Lagen skapade ett par lägen var i slutdelen av perioden men utan att någon ytterligare mål föll. Skotten i perioden 14-10 i Timrås favör.

Om den första perioden var relativt jämn var det ett klart övertag för Björklöven i den andra. Innan Timrås tränare Fredrik Andersson kände sig manad att ta en timeout efter nio minuter hade Björklöven skapat flera chanser mot en storspelande Victor Brattström. Justin Crandall, Fredric Andersson och Emil Lundberg vid ett par tillfällen hade bra lägen för utökad ledning utan att kunna överlista Brattström.

Timrås timeout knappt halvvägs in i mittenperioden gav ingen direkt effekt utan Björklövens tryck fortsatte. Stundtals parkerade man i offensiv zon men utan att kunna överlista Victor Brattström. Mot slutet av perioden stack Timrå upp och Jonathan Dahlén var nära att kvittera. Timrå fick också avsluta perioden med en minuts spel i powerplay. Skotten i perioden vann Björklöven med hela 19-5.

Justin Crandall bjöd på en elegant dragning i början av tredje perioden och Oliver Larsen kunde peta in returen till 2-0 bakom Brattström. Efter Björklövens mål tog Timrå över spelet och skapade flera bra lägen för en reduceringspuck. Mattias Pettersson visade prov på sin skicklighet och klarade Timrås attacker.

Med knappa två minuter kvar av tredje perioden kunde Tim Wahlgren spräcka Petterssons målnolla i spel sex mot fyra. Timrå jagade vidare med utplockad målvakt men utan att kunna sätta kvitteringspucken. Skotten i tredje perioden 14-9 till Timrå, totalt 38-33 med Björklövens siffror först.

Björklöven spelar sin avslutande match i SCA-cupen imorgon lördag då Mora står för motståndet.