Ny seger för J18
Publicerad: 2020-02-14
Björklöven besegrade Modo i J18 Allsvenskan Norra ikväll

Björklöven följde upp derbysegern mot Skellefteå i veckan med att ikväll besegra Modo i J18 Allsvenskan Norra.

Oscar Kohlström gav Björklöven ledningen 3.47 in i första perioden. Filip Wiberg kunde utöka hemmaledningen till 2-0 52 sekunder innan slutsignalen ljöd för första perioden. Skotten i första perioden 9-12.

Björklöven kunde utnyttja ett tidigt powerplay i den andra perioden och Oscar Kohlström gjorde sitt andra mål för kvällen. Modo reducerade kort därefter men Björklöven återtog sin tremålsledning då Elliot Ekefjärd satte 4-1 i spel fyra mot fem. Just spel i numerärt överläge var en spelform som Björklöven gillade för kvällen och Filip Wiberg kunde göra ett nytt mål shorthanded till 5-1. Skotten i andra perioden 9-11.

Modo kröp närmare med två reduceringsmål i den tredje periodens första halva. Förlösande 6-3 kom då Oscar Kohlström fullbordade sitt hattrick med 2.08 kvar av tredje perioden. Skotten i tredje perioden 10-9, totalt 28-32.

I och med veckans segrar ligger Björklöven nu femma i J18 Allsvenskan Norra poängen bakom Timrå ovanför nästa streck.

Om en vecka väntar bortaturné i Stockholm med matcher mot Södertälje och Djurgården.