Vesel målskytt i debuten
Publicerad: 2019-10-18
Tyler Vesel blev målskytt när Björklöven besegrade Södertälje med 6-1

Björklöven inledde matchen bäst och en tidig chans i numerärt överläge resulterade.Justin Crandall var den som gjorde målet från nära håll. Björklövens spelvändningar och fart skapade flertalet lägen och det var just på en spelvändning som Fredric Andersson kunde ge Björklöven ledningen med 2-0. Skotten 7-19 i perioden.

Den andra perioden var jämnare spelmässigt och Södertälje fick energi genom ett mål i numerärt överläge som skulle bli periodens enda. Björklöven saknade inte chanser och framförallt i numerärt överläge var man nära ett tredje mål vid ett par tillfällen. Skotten i perioden 4-8.

I den tredje perioden kunde debuterande nyförvärvet Tyler Vesel göra sitt första mål i Björklöven när han vispade in en retur på August Tornbergs skott. Efter det var det mest bara Björklöven och målen kom med jämna mellanrum. 4-1 kom efter ett flygande anfall där David Lindquist till slut kan stöta in sitt första mål för säsongen. I ett powerplay kan sedan Alexander Wiklund servera William Eriksson som direktskjuter 5-1. När sedan Pontus Andreasson hittar en helt fri Oskar Stål Lyrenäs gör han inget misstag och hänger upp 6-1 målet i nättaket. Skotten i perioden 5-12. Sammanlagt slutar skotten 16-41.

Närmast väntar Almtuna på bortaplan under söndagen.